Tancament campanya 2

Salvem el paisatge històric de Gallifa

El cap de setmana passat les candidatures municipals de Gallifa han presentat el seu programa electoral en un debat públic amb els electors (estil Primàries Catalunya). El consistori actual, de JuntsxCat, amb Mateu C. de Sobregrau d’alcalde, ha rebut una crítica generalitzada: manté viu el projecte de construir una carretera de dos carrils sota la Rectoria, tallant totes les alzines i malmetent el paisatge. Unes obres innecessàries i perjudicials.

La Rectoria de Gallifa forma una unitat arquitectònica amb l’Església romànica parroquial, més l’agregat de la masia del Racó del ceramista Josep Llorens Artigas. Tot i que Rectoria i Església es troben separades, estan juntes històricament, com passa a Sant Martí de Centelles i el Tagamanent. Les terres i bosquets de la Rectoria i el Racó són contínues, verdes, i formen també una unitat de paisatge.

Per sort, els veïns han tingut l’oportunitat de parlar en els debats electorals i creix l’oposició a aquest projecte barroer i arboricida. Però la por de perdre l’alcaldia ha fet córrer rumors per espantar i desunir el poble, que vol conservar la Rectoria i l’Església com l’autèntic pulmó verd de la vall de Gallifa.

Adjunto el cartell de la candidatura que té més possibilitats d’obtenir el govern del municipi. Jo dono suport a aquesta candidatura. I també dono suport a la candidatura de Demòcrates, que s’ha manifestat explícitament contrària al projecte de rompre el paisatge per interessos poc clars.

Per veure el contingut del cartell: fes clic sobre la imatge.

 

0 comentarios

Escribe tu comentario

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *